20 Признака, че сте от Провинцията  

Posted by az100yan

1. За вас “МакДоналдс” е скъп ресторант с вкусна храна и изискано обслужване.
2. Считате 100 долара на месец за висока заплата.
3. Повече от всичко на света мразите софиянците. Най-често се обръщате към тях със “селяни”.
4. “Москвич” – това е добър автомобил, а “Жигули” – истинска лимузина!
5. Ходите на вилата не за да почивате, а за да работите.
6. Купувате си битова техника от световно известните марки “Sonie”, “Panasonix” и “Pieonnear”, както и дрехи на най-добрите световни производители “Badidas”, “Naik” и “Ribok”.
7. Симпатизирате едновременно и на царя, и на комунистите.
8. 300 грама ракия на ден – за вас това не е алкохолизъм, а просто в реда на нещата.
9. Вместо “Извинете”, казвате “Опааа!”.
10. Любимият ви хипер-маркет е “Илиянци”, а ЦУМ – нещо като къща-музей.
11. Качвате се с подскок на ескалатора.
12. Настръхвате от вълнение в метрото.
13. Където и да отивате – минавате през гарата, защото ви е страх да използвате непроверени маршрути.
14. “Интернет клуб” ви звучи като публичен дом.
15. Когато ви кажат “кликни” – клякате.
16. Бързо се сближавате с шофьорите от “Градския транспорт”, тъй като само те слушат вашата музика.
17. 20 лева за такси до Центъра ви звучи нормално.
18. Отнасяте се връждебно към банкомати и врати с фото-клетка.
19. Дънки, комбинирани с хавайка е последния писък на модата.
20. Докато пиете кафе във Виенската сладкарница – тайно набирате собствения си мобилен телефон. Вдигате след края на мелодията и провеждате кратък, но шумен разговор.

This entry was posted on понеделник, 6 октомври 2008 г. at 18:27 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 коментара

Анонимен  

БРАВО!
Вие в София сте съвършени!
Все пак всичко е до произхода, нали? Ами не ви ли е хрумвало, че 90% от тези, които твърдят че са кореняк-софиянци са от така наречената от вас "ПРОВИНЦИЯ".А защо столицата се опразва през уикенда? Като сте толкова културни, защо София е най-мръсния град в България. А да не говорим за акцента - любима тема за софиянци. Абе глупаци, знаете ли колко смешно звучи шопарския ви говор! А, да - мислите си че това е книжовния български и всички трябва така да говорят. Разбира се това не се отнася до всички. Всъщност не се отнася до истинските софиянци. Отнася се до тези пришълци от така наречената от тях "провинция", които се срамуват да признаят откъде идват и което е още по-срамно - мислят че са "вдигнали много левели" и мразят нормалните хора, които не се срамуват да уважават произхода си и обичат родните си градове. Кой слепец би харесал повече София пред един малък, но много по-чист и приветлив град? Ама нали софиянци са генно-модифицирани - те са пример за всички нас (простите селяни).Кажете какво ни прави различни? Толкова голяма и развита ли е страната ни че да се делим? Не може ли да сме единни? Не сме ли всички Българи? Вижте, не мразя София както много биха си помислили. Нищо подобно! Просто не разбирам защо някои хора имат сляпо самочувствие и ненавиждат всички други.
Все пак радвам се, че много от столичаните (може би истинските столичани, ако мога така да ги нарека) са готини, приветливи, отворени, приятни хора. Именно те са причината да харесвам София. А тези боклуци, които само ругаят "мръсните селяни" - те създават лошо име на столицата НИ.

8 октомври 2008 г. в 9:38

Ами аз не съм от София и не живея там.Целта на статията не е да те ядоса,а разсмее.Иначе има и такива столичани,които по нищо не отстъпват на селяните.Не е важно къде живееш(не съвсем де-средата оказва влияние,а какъв си самият ти).Съгласен съм,че почти всеки се изнася към столицата-вярно е-някой са норамални хора,повечето са селяндури.Но в цялата ни държава е така.
SOS(ес о ес)-което означава "Селянинът си остава селянин".Независимо дали живее в София,Лондон или в село.

8 октомври 2008 г. в 13:21
Анонимен  

Наистина не е важно къде живее, а как се чувстваш ТАМ!

8 октомври 2008 г. в 14:36
Анонимен  

Не е статията това, което ме ядосва. Не ме разбирайте погрешно. Дори намирам, че авторът и има добро чувство за хумор.Но статийката, дори и хумористична отваря и една друга тема. Проблемът е, че много хора(повечето)я разбират като подигравка, тъй като е небезизвестно, че какъвто и да си(дори и културен човек) много софиянци те посрещат подигравателно и гледат да те минат като първия глупак. Разбирам проблема със задръстванията, но не е реалистично една европейска столица да бъде изолирана от вътрешността на страната. А за простотията няма какво да се лъжем - в България тя е навсякъде (ВКЛЮЧИТЕЛНО В СОФИЯ).

9 октомври 2008 г. в 13:04

1. София е мръсна откакто селяндурите се довлякоха. До преди 20 години не беше мръсно. Беше мръсно в кварталите които бяха населени с гореспоменатите - няма да ги изброявам.
2. Шопарският ни акцент си го говорим в нашия роден град. Не се довличам да ви скрибуцам с неразбираемите си думи.
3. Никой софиянец не е отишъл в някой провинциален град за да работи за по-ниска заплата и да плюе колко е гаден града.
4. Ако си плащате данъците в София, няма да е най - мръсния в европа.
5. Никой не го държат на сила в София. На който не му харесва може веднага да поеме обратно към дома.
6. Спрете! Повтарям, спрете, да серете в нашия град и няма да ви се струва толкова мръсен.

25 ноември 2009 г. в 10:28

Публикуване на коментар